2013. április 8., hétfő

Alyson Hannigan-Így jártam anyátokkal

Washington DC-ben született 1974. március 24-én. Egyetlen gyermeke Emilie (Posner) Haas-nek, aki egy ingatlanügynök, és Al Hannigannek, aki egy teherautó-sofőr. Míg édesapja ír, addig édesanyja zsidó származású. Szülei elváltak, mikor Alyson kétéves volt, édesanyjával Atlantába költöztek.


Négyéves korában kezdett reklámokban szerepelni, majd 11 évesen elköltözött Hollywoodba. Édesanyjával élt, a Észak-Hollywood Középiskolában tanult, majd miután sikeresen leérettségizett, meghallgatásokra kezdett járni. Eközben folyamatosan látogatta az édesapját Santa Barbarában. A középiskola után a northridge-i California State Universityre járt egyetemre, ahol pszichológiából diplomázott le. Alyson első filmje, a Marslakó a mostohám című sci-fi komédia 1988-ban jelent meg, melynek másik sztárja Seth Green. Később együtt szerepeltek a Buffy-ban, mint szerelmes pár. Azt követő évben, 1989-ben következett az első igazi TV-s szereplés, amikor szerepet kapott az ABC sorozatában, a Free Spirit-ben. Amikor tinédzser volt, bébiszitterkedés révén segített Bob Saget-nek, aki később narrátorként szerepelt az Így jártam anyátokkalban, ahol Hannigan az egyik főszereplő.


1997-ben Hannigan szerepelni kezdett az egyik népszerű sorozatban, a Buffy-ban, ahol a főszereplő legjobb barátját, Willow Rosenberget kellett alakítania. A sorozat rendkívül sikeres lett, és Alyson rengeteg elismerést kapott, később számos felkérést kapott, többek között az Amerikai Pite első, majd második részében, a Pasik és csajokban, valamint az Amerikai Pite: Az esküvőben. 2004-ben bemutatkozott a londoni West End-en a Harry és Sally színpadi előadásában. 2005-ben kezdődött el az Így jártam anyátokkal forgatása, ahol Alyson kapta az egyik főszerepet, mint Lily Aldrin. Később vendégszereplőként szerepelt a Veronica Marsban, mint Trina Echolls. 2006-ban a Csajozós filmben, a romantikus filmek paródiájában szerepelt. 2009-ben pedig a The Goode Family című animációs sitcomban kapott vendégszerepet, majd 2012-ben az Amerikai pite első három részének folytatásában, a találkozóban szerepelt újra, mint Michelle.


Alyson 2003. október 11-én feleségül ment a szintén színész, Alexis Denisof-hoz Kaliforniában. A házaspárnak két lánya van. Míg Satyana Marie Denisof 2009. március 24-én született, addig Keeva Jane Denisof 2012. május 23-én látta meg a napvilágot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése