2013. április 7., vasárnap

Ki van a Házban?-Justin Bartha-Másnaposok

ustin Lee Bartha 1978. július 21-én született Fort Lauderdale-ben, Florida államban, az Amerikai Egyesült Államokban. Amikor nyolc éves volt, szüleivel West Bloomfiledbe, Michigan államba költöztek. Édesanyja, Betty, iskolai tanár volt, míg édesapja, Stephen ingatlanokkal foglalkozott. Egy idősebb testvére van, Jeffrey. Bartha a Camp Walden iskolába járt öt évig, Cheboygan nevű városban. Miután 1996-ban leérettségizett a West Bloomfiled Középiskolában, New Yorkba költözött és beiratkozott a New York-i Egyetemre, ahol színjátszást tanult.

Bartha a kamerák mögött segédkezett az Analyze This film forgatásán, ahol eléggé megtetszett neki a színészi szakma. 1999-ben kapta meg élete első szerepét a Tag nevű filmben, ahol Kip Woffardot alakította.
2003-ban megkapta a Gengszter románc című filmben Bryan szerepét, aki egy szellemileg visszamaradott fiú volt. Mivel a fiú, annak ellenére, hogy alig állt kapcsolatban testvérével, mégis őt rabolják el az intézetből a maffiózok. Még ugyanebben az évben szerepet kapott a Carnival Sun című filmben, ahol Briant alakította, aki egy fiatal, ámde annál tehetségesebb szobrász, aki nem túlzottan ápol jó kapcsolatot anyjával.
2004-ben szerepet kapott a Nemzet aranyában, Diane Kruger és Nicholas Cage mellett, ahol Riley Poole-t alakította. A filmben Ben mellé szegődve próbálják megfejteni a kódot, amely a Függetlenségi nyilatkozatban van elrejtve. Az eddig nem is létezett kincs előtérbe kerül és megindul érte a hajtóvadászat.
2005-ben feltűnt a Házasság a négyzeten című filmben, ahol Jasper Bernandot alakította., aki egy amatőr színész. Jasper és Rebecca munka során találkoznak össze, s Jasper szeme előtt egy cél lebegett, hogy az ágyába csábítsa az igen híres Rebeccát.
2006-ben feltűnt az Anyám nyakán című filmben, ahol Ace-t Tripp legjobb barátját alakította, aki szintén a szüleivel él együtt, és erre még büszke is.
2007-ben szerepet kapott a Nemzet aranya második részében, ahol szintén Rileyt alakította. A film során, Ben ük-ük nagyapja „követte” el Lincoln elleni megölést, és mindezt a naplójából hiányzó darab papír bizonyítja. Ben, Abigail és Riley be szeretné bizonyítani, hogy nem ő tette a gyilkosságot. A kalandoktól teli filmben ellopják az elnök titkos könyvét, illetve még egy ősrégi írásos emléket is, amely új nyomokat hagy maga után.
2009-ben szerepet kapott a New York, I love you című filmben, ahol Justint, Sarah barátját alakította pár pillanat erejéig. A következő film, amiben feltűnt a The Station volt, ahol Ericet alakította. Szerepet kapott az Újrakezdők! – Szerelmes szingli szittert keres című filmben, ahol Catherine Zeta-Jones mellett tűnt fel. A filmben, Aram Finklesteint alakította, aki nemrég költözött be új szomszédként Sandy mellé. A nő elvált anyuka, aki igen nagyon belesik az új, ámde annál fiatalabb szomszédjába. Még ebben az évben szerepet kapott a Másnaposok című vígjátékban, amely meghozta számára a kellő hírnevet. A filmben Dougot alakította, aki éppen nősülni készülő férfi volt. Las Vegasba mentek legénybúcsúra, ahol annyi italt döntöttek magukba, hogy semmire nem emlékeznek az estéből, és a vőlegény eltűnt. Egy nappal az esküvő előtt. Megindul a keresés a vőlegény után, aki végül a háztetőn találnak meg, rákvörösre sülve. A következő film, amiben feltűnt a Jusqu'à toi volt, ahol Jacket alakította. A film során, Jack megnyert egy romantikus párizsi utat, amire szépen el is megy, annak ellenére, hogy barátnőjét nemrégiben dobta. Miután megérkezik Franciaországba, kiderül, hogy az álomnak hitt utazás rémálom lett: a holmija egy francia üzletasszonyhoz keveredett, akit sürgősen fel kellett e végett keresnie.
2010-ben szerepet kapott a Kóserjátszma című filmben, ahol Yosef Zimmermant alakította. Yosef megkéri szomszédját, aki rabbinak készül, hogy szállítson egy izraeli dílernek drogot.
2011-ben szerepet kapott a Másnaposok második részében, ahol Dougot alakította. Doug és barátai Stu esküvőjére mennek el, amelyet Thaiföldön tartanak. Stu az előző esetből tanulva, egy kerti partit szervez, azonban ennek ellenére, egy fergeteges éjszaka elébe néztek, amire másnap természetesen nem emlékeztek. Még ugyanebben az évben szerepet kapott a Dark House című filmben Selma Blair mellett, ahol Richardot alakította.
2012-ben szerepet kapott a CBGB című filmben, ahol Stiv Bators fogja majd alakítani, amely majd 2013-ban fogj a mozikba kerülni. Még ugyanebben az évben elvállalta a Másnaposok 3. részben Doug szerepét, amely szintén 2013-ben lesz majd látható a mozikban.
Televíziós szerepei
2006-ban szerepet kapott a Törekvő tanerők című minisorozatban, ahol öt rész erejéig láthattuk Jeff Cahill szerepében. A sorozatban Jeff egy középiskolai tanárt alakított, ahol az életét, illetve a kollégáival lévő viszonyát mutatta be.
2012-ben szerepet kapott a The New Normal című sorozatban, ahol David Murrayt alakítja.  David és Bryan boldog meleg pár, akik fényes karriert jártak be. David nőgyógyász, míg Bryan producer. Egy dolog hiányzik az életükből, méghozzá a gyerek. Ohioból érkező anyuka és lánya a férfiak mellé szegődnek, megpróbálva egy normális családot létrehozni.
Magánélete
2006-ban kezdett el randizgatni Lydia Heartstel, akivel úgy tűnt, hogy igazán boldog. Ismeretlen okok miatt azonban rá egy év múlva, a pár szakított. 2008-ben Ashley Olsennel járt, azonban 2011 márciusában elváltak útjaik. Hogy miért azt nem tudhni, de azóta Justinnak nincsen barátnője.
Érdekességek
- Zsidó vallású családban nevelkedett
- Kedvenc városa: New York

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése