2013. április 7., vasárnap

Justin Long

Justin Jake Long 1978. június 2-án született a Connecticut állam béli Fairfield-ben.
Õ a második fia (a háromból) R. James Long neves professzornak, aki a Fairfield University-n filozófiát tanít. Édesanyja, a Boradway egyik színésznõje, Wendy Long.
Long már gyerekkorától a Broadwayen játszott kisebb szerepeket, mellette pedig iskolába járt.

Egy színész, kinek széles, barátságos mosolya és erõs szemöldökei rejtélyesen hasonlítanak Tim Allenhez. Justin Long akaratlanul is ismert lett Britney Spears történelmi világuralomra törése során, amikor szerepelt a 2002-ben debütált 'Britney Spears: Álmok útján' c. filmben. Szerepe során csókot is váltott a főhősnővel, amivel rengeteg rajongói honlapon ódákat zengtek róla.

3 évvel a csinos popsztárral való csók elõtt azonban más filmekben is szerepelt.
1999-ben a sci-fi "Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés" címû filmben láthattuk mint stréber, olyan sztárok oldalán, akár Alan Rickman vagy a 'hasonmás' Tim Allen.

2000-tõl az Ed címû TV sorozatban hódított, majd 2001-ben jött újabb fimje, a "Hurrá, tábor!" melyben magányos bunkmate volt.
Ugyanebben az évben az "Aki bújt, aki nem..." címû tinihorrorban egy embertelen szörny elõl menekült.
Sok tinilánynál a Britney-csókkal pecsételte le népszerûségét.

2003-ban még egy kisebb szerepben tûnt fel az "Aki bújt, aki nem..." folytatásában, majd folytatta Ed beli szereplését.
A következõ években az Eddel vált híressé, mielõtt igazi mozisztár lett volna.
Első ilyen filmje a 2004-es "Kidobós - Sok flúg disznót gyõz " volt.

Justin Long a kritikusok és a nagyközönség elõtt ugyanolyan komikussá vált, mint Vince Vaughn vagy Ben Stiller és ezzel kis szerepét nagyra fordította.

A Kidobós kasszasikere után jött a "Kicsi Kocsi - Tele a tank" Lindsay Lohan oldalán, majd az "Ezt jól kifőztük!" című filmek is... továbbá mint szinkronszínész, Dwayne karakterét alakította a Hair High-ban.

Mindezeken több reklámfilmben is szerepett kapott, elõször például a Pepsi egyik kampányában. 2006-tól pedig szerződése van az Apple-vel, így folyamatosan feltűnik a MAC termékek reklámarcaként John Hodgman oldalán. Justin eddigi leghíresebb kapcsolata kétség kívül a Drew Barrymore-ral való románc volt, mely 2008 júliusában indult és 2009 márciusában lett vége. Egy közös film forgatása során ismerkedtek meg.

2010-ben azonban a pár még szerepelt egy közös filmben, a Hétmérföldes szerelemben. Ezen film kapcsán Justint szóba hozták Leighton Meesterrel is, aki szintén szerepel benne. Mindeközben tevékenykedett szinkronhangként is, az Alvin és a mókusok trilógiában (2007, 2009 és 2011) például ő adta Alvin eredeti hangját.
2011-ben három filmben, valamint egy sorozatban láthattuk, ám ezek közül még egyik sem jelent meg hazánkban. 2012-ben szerepelt egy fillmben és egy rövidfilmben, valamint feltűnt egy új sorozatban is. 2013-ban négy új film is várható tőle

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése