2013. április 8., hétfő

Cobie Smulders-Így jártam anyátokkal


Cobie Smulders, 1982. április 3-án született Vancouverben, Kanadában. Jelenleg Los Angelesben él. Édesapja holland, míg édesanyja angol származású. Cobiet apai nagynénjéről, Jacobáról nevezték el, ebből eredt a Cobie név. Gyermekkorában orvos vagy tengerbiológus szeretett volna lenni, de végül a középiskolában színjátszásra adta a fejét és számos előadásban részt vett. 2000-ben befejezte tanulmányait, majd egy modellügynökség felfedezte. Számtalan helyen modellkedett mint például New Yorkban, Milánóban, Párizsban, Japánban és Görögországban.
Cobie Los Angeles-ben él, párjával Taran Killam-al. 2008. november 26-án bejelentették, hogy első gyermeküket 2009 tavaszára várják. 2009. január 28-án megtörtént az eljegyzés és május 16-án megszületett Smulders első gyermeke, aki a Shaelyn Cado Killam nevet kapta. A pár 2012. szeptember 8-án tartotta az esküvőt. 

Legelső szerepét a Jeremiah című sci-fi sorozatban kapta 2002-ben, majd ezt követően számos más sorozatban fordult meg vendégszereplőként, így például: Smallville, Tru Calling - Az őrangyal, vagy a Rémvadászok. Első állandó szerepét az ABC-csatornától kapta 2003-ban, az Elveszett legendák kalandorai címet viselő sorozatban 13 epizódig alakította Juliet Droil karakterét. Közben filmes szerepeket is kapott, legelőször 2004-ben, az Emelt fővel címet viselő Dwayne Johnson mozifilmben láthattuk.
2005-ben főszerepet kapott a CBS-csatornán máig futó How I Met Your Mother (Így jártam anyátokkal) elnevezésű nagysikerű sorozatban. Robin Scherbatsky karakterét formálja meg, aki szintén kanadai. A sorozat meghozta számára a várt hírnevet.
2012-ben már olyan kasszasiker filmben láthattuk viszont, mint a Bosszúállók, amelyben Maria Hill ügynököt alakítja.
Jelenleg a Safe Haven, a The Delivery Man és a They Came Together című filmjein utómunkálatok folynak, előbbi két film 2013-ban kerül majd a mozikba, míg utóbbi csak 2014.re várható. Szintén abban az évben jelenik majd meg az Amerika kapitány második része, melyben a Bosszúállókból ismert karakterét fogja alakítani.
2010-ben szerepelt a New York Stage színpadán a Love, Loss and What I Wore című darabban.
Érdekességek:
♦ Folyékonyan beszél franciául
♦ Hiteles búvárengedéllyel rendelkezik
♦ Közeli barátja Joss Wheldon rendező
♦ Hatalmas rajongója a Vancouver Canucks jégkorong csapatnak
♦ Szereti a Moosehead kanadai sört
♦ A Bosszúállók filmre sokat gyakorolt, hogyan kell bánni a fegyverekkel


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése