2013. április 7., vasárnap

Jonah Hill

Jonah Hill 1983. december 20-án született a California állambeli Mill Valley-ben. Édesapja, Richard a Guns N’ Roses turnészervezőjeként dolgozott. Gyerekként Brentwood Schoolba járt majd középfokú tanulmányait Crossroads Schoolban, Santa Monicában végezte. Az érettségi után New Yorkba költözött és a The New Schoolban tanult színészetet.
Az egyetemi évek alatt saját darabokat írt, amelyeket az East Village-i Black and White Barban adott elő. Itt jó néhány barátra és rajongóra tett szert. Többek közt itt ismerte meg Dustin Hoffman gyerekeit, Rebeccát és Jake-et. Barátai bemutatták őt apjuknak, akinek megtetszett Hill és szerepet ajánlott neki.
Jonah 2004-ben debütált a filmvásznon a Multik haza! c. filmben, Dustin Hoffman oldalán. Ezek után figyelt fel rá Judd Apatow, aki kisebb szerepet adott neki első rendezésében, A 40 éves szűzben. Hill karrierje beindult. Olyan vígjátékokban szerepelt, mint a Felvéve, Felkoppintva vagy a Távkapcs. 2007-ben Michael Cera mellett főszerepet kapott a Superbad – avagy miért ciki a szex? c. filmben.
2009-ben vendégszerepelt a Reno 911 c. sorozatban, valamint a Simpson család egyik epizódjában. A Funny People c. komédiában Seth Rogen, Eric Bana és Adam Sandler partner volt. Ebben az évben producerként részt vett Sasha Baron Cohen Brüno c. filmjének elkészítésében.
2010-ben az Így neveld a sárkányodat egyik szereplőjének, Snotloutnak kölcsönözte hangját, a Megaagy c. animációs filmben pedig Titánnak. Ugyanebben az évben Russell Brand és Sean Combs mellett főszerepet játszott a Felhangolva c. vígjátékban, valamint a Cyrusban.
2011-ben két filmjét is bemutatták: A bébisintér c. vígjátékot, valamint a Pénzcsináló c. drámát, amelyben olyan világsztárok voltak a partnerei, mint Brad Pitt, Robin Wright és az Oscar-díjas Philip Seymour Hoffman.
2012-ben négy viígjátékja kerül a mozikba: 21 Jump Street, Neighborhood Watch, Good Time Gang és The Apocalypse. Utóbbit barátja, Seth Rogen jegyzi rendezőként, producerként és forgatókönyvíróként is.

Érdekességek:

- A bátyja, Jordan Feldstein a Maroon 5 menedzsere.
- Szereti Woody Allen filmjeit.
- Szívesen élne Németországban.
- A bal felkarján van egy tetoválása „Nancy Rules” felirattal, amely nagymamájának állít emléket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése